Beroemdheden juichen voor West Ham

West Ham United staat bekend als een rauwe club met nogal een fanatieke aanhang. Wanneer er een film of documentaire uitkomt over hooligans is de kans klein dat The Hammers er niet in voorkomen. Opvallend is dat onder de supporters zich ook een aantal beroemdheden bevinden. Dit zijn geen Amerikaanse sterren die populair willen doen met een sjaaltje of shirtje van een Premier Leagueclub die ze toevallig eens op TV hebben gezien. In dit artikel aandacht voor een aantal fanatieke West Ham supporters die daarnaast ook nog beroemdheid zijn.

Steve Harris

Iron Maiden is een wereldberoemde metal band. Naast de wereld rond touren met hun harde muziek houden de bandleden zich bezig met het supporten van The Hammers. Een bekende slogan onder fans van de band is: Up the Irons! Dit is afgeleid van de West Ham leus: Up the Hammers! Ook is Irons een bijnaam van West Ham United. In 1895 stond de club namelijk bekend als Thames Ironworks FC en was het een fabrieksteam. Come on you Irons: werd geroepen vanaf de tribunes. Hier lijkt echter geen link te liggen met de naam Iron Maiden. Bassist en drijvende kracht achter de band Steve Harris speelde in de jeugd van West Ham. Hij koos er echter voor om zich op muziek te gaan focussen. De liefde voor de club die hij al vanaf zijn negende steunde bleef wel bestaan. Op Harris zijn basgitaar staat het logo van The Hammers afgebeeld.

Foto: Eamon O’Neill

Russel Brand

De Britse komediant en acteur Russel Brand staat bekend als een fanatieke West Ham supporter. De liefde voor The Hammers is er bij Brand met de paplepel ingegoten door zijn vader. Russel heeft zijn liefde voor West Ham meermaals op televisie verklaard. In 2014 was te zien hoe de bekendheid de manager Sam Allardyce een zoen gaf voor de overwinning op Manchester City. In 2016 deed Brand dit nog eens over door Slaven Bilic te zoenen na een overwinning op Tottenham Hotspur. Ook heeft hij het logo van de club op zijn arm getatoeëerd. Wanneer de komediant tijd heeft in zijn drukke agenda is hij in het stadion te vinden.

Keira Knightley

Keira Knightley is voornamelijk bekend van haar rol in Pirates of the Caribbean. De actrice is wereldwijd geroemd om haar acteerwerk. Knightley is een levenslang West Ham supporter naar eigenzeggen. In meerdere interviews en tv-shows heeft ze dit verklaard. In 2005 promoveerde The Hammers en gaf de actrice aan dat de sfeer geweldig was en dat ze zoveel mogelijk wedstrijden zou gaan kijken in het komende seizoen. Of ze echt een fanatieke supporter van de Londense club genoemd mag worden en hoe vaak ze in het stadion zit weet ik niet. Wel is het een prima reden om Keira Knightley in dit artikel te verwerken.

Danny Dyer

De meeste voetballiefhebbers kennen Danny Dyer als de hooligan specialist. De acteur speelt een Chelsea Hooligan in de film The Football Factory. Ook is hij bekend van zijn eigen programma The Real Football Factories. Hierin reist de acteur het land door en gaat hij langs bij de meest gevreesde groepen hooligans. Zelf is Danny een bloedfanatieke West Ham supporter. Op zijn negende kwam hij voor het eerst in het stadion met zijn vader. In interviews praat Dyer over West Ham als zijn trots. Opgegroeid op loopafstand van de club is hij sterk verbonden met West Ham United en de buurt eromheen. Een club kiest jou en niet andersom: geeft hij aan in het programma Soccer AM. Danny is altijd in het stadion te vinden en is waarschijnlijk de fanatiekste supporter uit dit rijtje.

Foto: Arfa Griffiths/West Ham United via Getty Images

The Hammers hebben dus een aantal beroemde supporters. Het is mooi om te zien dat deze sterren hun jeugdliefde niet vergeten zijn. Trouw blijven aan je club is immers waar het supporterschap om gaat. The Hammers zingen niet voor niets: West Ham till I die!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.