Top 10 rode kaarten van 2019.

Het jaar 2019 is bijna ten einde. Iedereen maakt de balans op en spreekt goede voornemens met zichzelf af. Zo ook wij bij Met Gestrekt Been. 2019 bestond uit een aantal pareltjes van overtredingen, vechtpartijtjes op het veld en eigenaardige arbitrale beslissingen. Om het jaar mooi af te sluiten bij deze wat ons betreft de top 10 rode kaarten van 2019:

10. Tim Coremans, FC Groningen – Sparta (2-0).

Tim Coremans, keeper van Sparta kopte FC Groningen spits Kaj Sierhuis tegen de vlakte bij een 1-0 stand in de laatste minuten van de wedstrijd en mocht vroegtijdig gaan douchen. Door de overtreding van Coremans moest er vlak voor tijd nog een penalty genomen worden. Rechtsback Dirk Abels trok de handschoenen van Coremans aan maar zag Charlison Benschop toch de 2-0, tevens de eindstand maken. De kopstoot aan het adres van Sierhuis leverde Coremans tevens 4 wedstrijden schorsing op.

De kopstoot van Tim Coremans tijdens Groningen – Sparta.

9. Heung-min Son, Tottenham Hotspur – Chelsea (0-2).

2019 was het jaar van Heung-min Son met 2 noteringen in deze top 10. Tot het jaar 2019 gebeurde het de Zuid-Koreaanse aanvaller éénmaal eerder in 2014; Kortsluiting. Tijdens de met 0-2 verloren wedstrijd schopte Son na een verloren duel met Antonio Rudiger door op de buik van de Duitse verdediger.

Toch is het niet zozeer de overtreding waarmee Son deze negende plaats in de top 10 verdiend. 2019 is ook het jaar van de terugkeer van José Mourinho in het topvoetbal. De Portugese coach had er niet lang voor nodig om zichzelf weer belachelijk te maken. José Mourinho was na de partij furieus over de rode kaart en kondigde een beroep bij de FA aan. Son, Mourinho en de rest van Spurs kwam echter van een koude kermis thuis. De schorsing bleef staan.

De rode kaart van Heung-Min Son tijdens Tottenham Hotspur – Chelsea.

8. Wayne Rooney, D.C. United – NY Red Bulls (1-2).

22 augustus was niet de dag van Wayne Rooney. Niet alleen verloor de Engelse goalgetter met 1-2 in eigen huis de wedstrijd, ook verloor hij zijn zelfbeheersing. Het is van Wayne Rooney bekend dat hij wel van een potje boksen houdt. Echter lijkt het toch logisch dat iemand met zoveel ervaring weet dat je dit niet op een voetbalveld moet doen.

De elleboogstoot aan het adres van Cassares kwam de Engelse aanvoerder van D.C. United op 2 wedstrijden schorsing te staan.

De rode kaart van Wayne Rooney tijdens D.C. United – NY Red Bulls.

7. Fabrizio Cacciatore, Cagliari Calcio – Lecce (2-2).

Iedereen kan zich waarschijnlijk de handsbal van Luis Suarez tegen Ghana op het WK van 2010 nog herinneren. De Uruguayaanse aanvaller zorgde met deze handsbal voor een plaats in de halve finale op het WK. Fabrizio Cicciatore zal ook ongetwijfeld deze handsbal gezien hebben en zich in de halve finale van een WK hebben gewaand toen hij een kopbal van Andrea la Mantia op zich af zag komen. Fabrizio ontpopte zich tot een betere keeper dan hij ooit als voetballer zal worden met een spectaculaire redding. Het leverde echter wel een rode kaart en een penalty op. Tot overmaat van ramp werd de penalty ook nog benut en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Fabrizio Cacciatore was niet de enige speler die in deze wedstrijd het veld vroegtijdig moest ruimen. Arbiter Maurizio Mariani deelde ook nog rode kaarten uit aan Gianluca Lapadula en Robin Olsen na een knokpartij op het veld.

De rode kaart van Fabrizio Cacciatore tijdens Cagliari – Lecce.

6. Noussair Mazraoui, Ajax – PSV (3-1).

De eerste wedstrijd in deze lijst waarbij de rode kaart geen invloed had op de uiteindelijke winst van zijn ploeg. De Marokkaans Nederlandse verdediger van Ajax deelde in de 57e minuut een karatetrap uit op het hoofd van PSV verdediger Angeliño uit en moest vertrekken van arbiter Björn Kuipers.

Het kwam Noussair te staan op twee wedstrijden schorsing.

De rode kaart van Noussair Mazroui tijdens Ajax – PSV.

5. Marco Fabian, Sporting Kansas City – Philadelphia Union (2-0).

De 30 jarige Mexicaan Marco Fabian liet zich in de uitwedstrijd tegen Sporting Kansas City behoorlijk gaan. In een duel met Johnny Russell weet Fabian vol met de noppen in de buik van de Schotse aanvaller te landen. Ondanks de scheidsrechter van dienst met zijn neus boven de overtreding stond was er toch een VAR-review nodig voor de rode kaart getrokken werd.

Op het moment van de overtreding stond Philadelphia Union al met 1-0 achter door een penalty. De wedstrijd zou uiteindelijk in de 80ste minuut beslist worden door een eigen doelpunt van Jack Elliott en Marco Fabian kreeg 2 wedstrijden schorsing.

De rode kaart van Marco Fabian tijdens Sporting Kansas City – Philadelphia Union .

4. Heung-Min Son, Everton – Tottenham Hotspur (1-1).

Heung-Min Son, vaak bestempeld als het braafste kindje van de klas, is de enige speler die tweemaal voorkomt in deze top 10. De tackle die Son inzette op de Portugese Middenvelder André Gomes ging de hele wereld over, evenals alle commotie achteraf. André Gomes moest het veld per brancard verlaten met een gebroken enkel en ook Son verliet het veld in tranen geroerd door de schade die hij had aangericht.

Dat Heung-Min Son een van de lievelingetjes is van de Engelse Voetbalbond bleek achteraf wel weer. Waar André Gomes 6 maanden tot een jaar zal moeten revalideren om terug te komen van zijn blessure mocht de Zuid-Koreaanse aanvaller de volgende wedstrijd tegen Sheffield United gewoon weer aantreden. Waar een beetje huilen niet goed voor kan zijn.

De Rode kaart van Heung-Min Son tijdens Everton – Tottenham Hotspur.

3. Alexander Nübel, FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt (1-0).

Schalke 04 keeper Alexander Nübel was het wel even zat in zijn 16-meter gebied toen hij Mijat Gacinovic op zich af zag stormen. Met de beelden van Nigel de Jong (WK 2010 tegen Spanje) en het geluid van Carl Douglas – Kung Fu Fighting in zijn hoofd stak de jonge Duitse keeper zijn noppen in de borst van de Servische middenvelder. Het kwam Nübel op 4 wedstrijden schorsing te staan. Ondanks dat Schalke 04 een half uur met 10 man moest spelen wisten zij de wedstrijd wel met 1-0 te winnen.

De Rode kaart van Alexander Nübel tijdens Schalke 04 – Eintracht Frankfurt.

2. Ryan Christie, Livingston FC – Celtic (2-0).

Ryan Christie zette tijdens de wedstrijd tussen Livingston FC  Tijdens de uitwedstrijd bij Livinston FC wist de aanvallende middenvelder de kunst van het gestrekte been tot nieuwe hoogte te verheven. Ryan Christie zag Livingston FC middenvelder Scott Robinson de bal wegwerken en bedacht zich geen moment,  het been werd vol gestrekt en belandde op het scheenbeen van Robinson.

Ryan Christie werd door de Schotse voetbalbond geschorst voor 2 wedstijden, een redelijk milde straf gezien de tackle die hij inzette. Het internet was minder mild voor Christie, hij werd na de wedstrijd zo bedreigd en uitgescholden dat hij zelfs zijn twitter account heeft moeten verwijderen.

De rode kaart van Ryan Christie tijdens Livingston FC – Celtic.

1. David Abraham, Eintracht Frankfurt – SC Freiburg (1-0).

Over smaak valt te twisten, maar dat de rode kaart van David Abraham de spectaculairste rode kaart van 2019 is mag als waarheid worden aangenomen. David Abraham waande zich voor één minuut tot WWE worstelaar en zag in SC Freiburg coach Christian Streich zijn ideale slachtoffer.

Toen de bal aan het einde van de blessuretijd werd weggewerkt over de zijlijn wilde David Abraham de bal nog snel ophalen om nog een aanval op te zetten. Toen de 33-jarige aanvoerder van Eintracht Frankfurt de SC Freiburg coach passeerde, strekte hij zijn arm en gooide de trainer op zijn rug. Wat er door het hoofd van David Abraham heen zullen we nooit weten, maar gelukkig zullen de beelden van de worp en massale vechtpartij als gevolg voor altijd op het internet circuleren.

De Duitse voetbal bond schorste David Abraham voor 7 wedstrijden legde een boete op van € 25.000.

De rode kaart van David Abraham tijdens Eintracht Frankfurt – SC Freiburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.