De top 5 MVP’s van de Keuken Kampoen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie is nogal een ondergewaardeerde competitie. Op Fox besteden ze er in de vorm van een schakelkanaal aandacht aan, maar veel van de medewerkers laten doorschemeren de competitie niet serieus te nemen. Lekker lachen om de clowns in de Eerste Divisie op vrijdag avond. Wat ons betreft verandert deze houding richting de competitie. De wedstrijden zijn niet te voorspellen en bijna altijd doelpuntrijk. Zet er een volle tribune achter en het zou ineens een geweldige competitie zijn. Met Gestrekt Been zal in de toekomst meer aandacht aan deze mooie competitie besteden. De transfermarkt is nog geopend en sommige clubs willen zich nog versterken. Wat voor doelpuntenmachines lopen er in de Eerste Divisie? In dit artikel een top 5 van de Most Valuable Players in de Keuken Kampioen Divisie, wat betreft doelpunten. Oftewel, welke spelers waren in de eerste 22 wedstrijden het meest betrokken bij doelpunten.

5. Jamie Jacobs- Cambuur Leeuwarden (16: 11 goals- 5 assists)

In Jamie Jacobs heeft Cambuur Leeuwarden een middenvelder met een grote scoringsdrift. Jacobs heeft veel diepte in zijn spel en daarmee komt hij regelmatig in de positie om een assist te geven of een goal te maken. De aanvallende middenvelder kwam via FC Purmerend terecht in de jeugdopleiding van FC Volendam. In de periode 2014-2016 ontwikkelde hij zich in het shirt van de Volendammers. Dit leverde hem de stap naar Jong AZ op. In Alkmaar werd Jacobs kampioen van de Tweede Divisie. Helaas bleef de stap naar het eerste elftal van AZ uit. Daarom besloot hij de overstap naar Leeuwarden te maken. Op basis van zijn prestaties lijkt er een toekomst in de Eredivisie in te zitten voor de 22-jarige Purmerender. Of dit samen met Cambuur zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. Na 22 wedstrijden neemt hij de vijfde plek in op de MVP-ranglijst met 11 goals en 5 assists.

4. Reda Kharchouch- Telstar (18: 15 goals- 3 assists)

Geen opleiding bij een profclub voor Reda Kharchouch. De inmiddels 24-jarige Amsterdammer kwam uit voor AVV Zeeburgia, VVA/Spartaan en de amateurtak van Ajax. In 2017 pikte Quickboys de spits op. Namens de Katwijkers kwam Kharchouch uit in de Derde Divisie. Een seizoen later vertrok hij alweer naar OFC. Hier was de Amsterdammer niet te stoppen. In 24 duels vond hij 23 keer het net. Dit was voor Telstar genoeg motivatie om hem naar Velsen te halen. Inmiddels is Kharchouch een grote naam in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn prestaties in de competitie zorgen zelfs al voor interesse uit de Eredivisie. Op 17 januari zat de technisch manager van Sparta op de tribune voor Kharchouch. De betrokkenheid bij 18 goals levert hem de vierde plek op in deze lijst.

3. Lassina Traoré- Jong Ajax (20: 13 goals- 7 assists)

Hoewel Lassina Traoré pas 19 is, komt menig verdediger van een koude kermis thuis na een duel. De spits uit Burkina Faso zet ze allemaal aan de kant in de zestienmeter. In zijn thuisland kwam Traore uit voor Rahimo FC. Vervolgens maakt hij de overstap naar Ajax Cape Town. Als topscoorder van het tweede elftal verdiende hij een stage bij Ajax in Amsterdam. In de winterstop van 2018/2019 maakte de spits de overstap en was hij een volwaardig Ajacied. Direct wist hij zijn stempel te drukken in Jong Ajax met 8 goals in 14 wedstrijden. De eerste helft van het lopende seizoen was hij betrokken bij 20 doelpunten. Of de spits dit voortzet in de tweede seizoenshelft is echter onzeker. Lassina Traore lijkt namelijk zijn plek in het eerste elftal van Ajax veroverd te hebben. Een mooie derde plaats voor een spits met een grote toekomst voor zich.

2. Robert Mühren- Cambuur Leeuwarden (21: 16 goals- 5 assists)

Robert Mühren is zeker geen onbekende in de Eerste Divisie. De 30-jarige aanvaller kwam in de jeugd uit voor RKAV Volendam, Ajax en FC Volendam. In 2009 ging Mühren namens RKAV Volendam aan de slag in de Hoofdklasse. Hij viel op en in 2011 sloot de aanvaller alsnog aan bij het eerste van FC Volendam. Met 52 goals en 16 assists in 110 wedstrijden verdiende Mühren een overstap naar AZ Alkmaar. Hierna volgden Zulte Waregem, Sparta en NAC Breda. Inmiddels is hij neergestreken in Leeuwarden en is hij ontketent. 16 goals en 5 assists in 21 wedstrijden maken dat de Volendammer een-op-een loopt. Als topscoorder van de Eerste Divisie is Mühren een sleutel speler in de strijd voor promotie. Vooralsnog levert dit een tweede plaats op in deze ranglijst.

1. Ralf Seuntjes- De Graafschap (22: 12 goals- 10 assists)

De ‘Seun of God’, wie kent hem niet. Ralf Seuntjes is een spits met de nodige vlieguren in het Nederlands voetbal. In de jeugd kwam hij uit voor BSV Boeimeer en in 2008 debuteerde Seuntjes bij RBC Roosendaal in het profvoetbal. Na drie seizoenen vertrok de spits naar FC Den Bosch waar hij wederom drie seizoenen speelde. Telstar pikte Seuntjes in 2014 transfervrij op. Hier verdiende hij met 17 goals en 8 assists een overstap naar VVV-Venlo. De overstap bleek een groot succes. VVV werd kampioen in de Eerste Divisie en Seuntjes verdiende de titel topscoorder van 2015-2016. 28 keer wist hij het net te vinden dat seizoen. Samen met de club uit Venlo ging Ralf de Eredivisie in. Echter ontstond er in 2019 een conflict tussen hem en de club. Zijn gehele carrière staat Seuntjes bekend als een speler die zijn mening niet voor zich houdt. De spits was ontevreden met zijn reserverol en hierdoor eindigde zijn dienstverband in Venlo. Zo kwam Seuntjes afgelopen zomer in Doetinchem terecht. Bij de Graafschap zien ze in hem een speler die beslissend kan zijn in de strijd voor promotie. Met 12 goals en 10 assists twijfelt er ook niemand aan die bewering. Zijn betrokkenheid bij 22 doelpunten levert hem momenteel de eerste plaats op in het MVP-klassement qua betrokkenheid bij doelpunten. Gaat de ‘Seun of God’ deze lijn doortrekken de komende 16 potten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.