Schakelkanaal FOX verschrikkelijk voor supporters.

De Keuken Kampioen Divisie is nogal een ondergewaardeerde competitie. Op Fox besteden ze er in de vorm van een schakelkanaal aandacht aan, maar veel van de medewerkers laten doorschemeren de competitie niet serieus te nemen. Lekker lachen om de clowns in de Eerste Divisie op vrijdag avond. Wat ons betreft verandert deze houding richting de competitie. De wedstrijden zijn niet te voorspellen en bijna altijd doelpuntrijk. Zet er een volle tribune achter en het zou ineens een geweldige competitie zijn. Met Gestrekt Been zal in de toekomst meer aandacht aan deze mooie competitie besteden. In dit artikel een kritische blik richting FOX Sports.

Het schakelkanaal van FOX Sports is inmiddels een begrip op de vrijdag avond. Met een biertje op de bank alle hoogtepunten van het voetbal op vrijdag zien langskomen, heerlijk volgens sommigen. Voor de mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in een club is het echter verschrikkelijk.

Om te laten zien wat er zo verschrikkelijk aan het schakelkanaal is, zal ik het programma van aankomende vrijdag erbij pakken. Fox kiest altijd een hoofdwedstrijd uit. Dat is altijd de Eredivisiewedstrijd. Dit trekt schijnbaar de meeste kijkers. Aankomende vrijdag is dat AZ-RKC Waalwijk. Deze wedstrijd zal op FOX Sports 2 te zien zijn. Op het derde kanaal is altijd het mooiste affiche uit de Keuken Kampioen Divisie te zien. Aankomende vrijdag is dat NEC-Cambuur Leeuwarden. Twee grote clubs met veel publiek die meedoen voor de titel. Een begrijpelijke keuze waar ik niks op aan te merken heb. 

Bron: Foxsport.nl

Het gaat mis op het eerste kanaal. Op vrijdag avond is het geroemde schakelkanaal hier te zien. De hoogtepunten van alle wedstrijden komen langs, claimt de zender. Omdat zelfs de trouwste supporters wel eens een potje missen, zijn zij op dat moment aan het schakelkanaal overgeleverd. Een enkele supporter heeft mazzel. Deze vrijdag zijn dat de supporters van NEC en Cambuur. De mensen die verhinderd zijn kunnen gewoon hun club volgens op FS 3. Alle andere supporters uit de Eerste Divisie zetten het schakelkanaal aan, in de hoop een glimp van hun club op te vangen. 

Op dit schakelkanaal is ook een hoofdwedstrijd te volgen voor de momenten dat er geen hoogtepunten plaatsvinden. Tot onze grote frustratie is dit altijd de wedstrijd die ook al op FS 2 wordt uitgezonden. Als supporter van een club uit de Eerste Divisie is er dus geen mogelijkheid om je club te zien spelen, behalve in het stadion. Vrijdag zitten de supporters die niet naar het stadion kunnen dus naar AZ-RKC te kijken. Ondertussen krijgen ze via hun telefoon door dat er gescoord is. Op het schakelkanaal echter nog niet. Doorgaans komt een kwartier na het vallen van het doelpunt een snelle herhaling in beeld. Vervolgens wordt er weer snel teruggeschakeld naar de wedstrijd uit de Eredivisie die al op het andere kanaal te zien is.

Waarom op twee kanalen dezelfde wedstrijd uitzenden? Er zijn nog talloze andere mooie potten in de Eerste Divisie te zien. Waarom niet meer potten uit de Eerste Divisie live uitzenden? Alles wordt opgenomen voor de samenvattingen. Het is een kleine moeite om, bijvoorbeeld via internet, de andere wedstrijden ook uit te zenden. Een commentator is niet eens noodzakelijk. Het illustreert maar weer eens hoe weinig aanzien de Keuken Kampioen Divisie heeft. Het is 2020 en het is nog altijd niet mogelijk om alle profclubs in Nederland te volgen. 

Persoonlijk ben ik bijna altijd bij de wedstrijd aanwezig. Daarom heb ik gelukkig weinig te maken met de poppenkast van FOX Sports op vrijdagavond. Toch wilde ik mijn menig uitten omdat er veel mensen klagen over de manier waarop FOX de Eerste Divisie in beeld brengt. Hopelijk krijgt de Eerste Divisie ooit de aandacht die het verdient maar ik raad iedereen aan om gewoon naar het stadion te komen. Dat is immers de beste beleving.

Bron foto: Rob Lezer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.