Tom’s Oranje Opinie (2): Promotiekoorts onder de fanatieke aanhang, nog geen vol stadion.

Bron: Fred Rotgans

In het recente verleden sprak ik mij al uit over de promotiekansen van FC Volendam. In ‘Tom’s Oranje Opinie‘ gaf ik aan in de promotie te geloven wanneer Cambuur werd verslagen. Inmiddels zijn we vier wedstrijden en 12 punten verder. Om er een voetbalclichés in te gooien: we hebben het volledig in eigen hand nu. Toch hoor ik bij iedereen inclusief mezelf twijfels. Het zijn de littekens van twee misgelopen promoties en jarenlang teleurstelling. De ellende van de afgelopen jaren is duidelijk terug te zien in de emotie van de supporters dit seizoen. Helaas zit het stadion nog niet vol bij de thuis wedstrijden. Ondanks dat maken we fantastische dingen mee met de fanatieke aanhang.

Tegen Cambuur zat het uitvak bomvol. Al nagelbijtend zagen we hoe onze club met 1-2 won. De blijdschap was enorm. Het was de bevestiging dat we echt meedoen voor de titel. Zowel de spelers als de supporters hebben hun topvorm gevonden. Onze aanwezigheid was ook de Cambuur supporters opgevallen. Dat ze de moeite namen om onze bussen met stenen te bekogelen, zie ik toch als een groot compliment. Hekside Maffia is lekker bezig!

Ontlading bij de Bron: FCVD Busreizen

Vervolgens was Jong PSV aan de beurt. De ploeg staat ergens onderaan de ranglijst, maar de laatste vier ontmoeten leverde ons exact 0 punten op. Wederom een spannend potje dus. Het ongeloof was groot toen we met een man meer op 1-2 achterstand kwamen.  Wim Jonk greep in. Hij wisselde in de geest van Cruijf, drie verdedigers voor twee aanvallers en een middenvelder. Johan had het zeker mooi gevonden: gaf Jonk achteraf aan. Met een prachtig afstandsschot van Nick Doodeman was overwinning een feit. De sfeer was euforisch op de Jaap Jonk Tribune. Wederom drie punten.

Feest op de Jaap Jonk Tribune. Bron: Rob Lezer

Toen stond Roda JC op het programma. Vier uur in de bus zitten is niet bevorderlijk als je de wedstrijd goed wil volgen. Zo kwamen we dus, verre van nuchter, aan in Kerkrade. De wedstrijd zat weer vol spanning. De einduitslag was 2-3. De 168 supporters in het uitvak waren uitzinnig. Voor de mensen die afvragen wat we steeds zingen: Flak Zullie: Oe Moet Ut Dan. Luister maar op Spotify. De volledige 244 kilometer terug werd er gezongen. Laat me maar me gang gaan, we worden kampioen! 

Roda uit. Bron: Rob Lezer

Afgelopen vrijdag was het Helmond Sport wat op bezoek kwam. Op papier zou het een makkie worden. Toch duurde het erg lang voordat de bal erin lag. Het was geen geweldige wedstrijd, maar de drie punten zijn het belangrijkst. Een 2-1 overwinning met weer een heerlijke treffer van Francesco Antonucci. Ondertussen ontstaat er op de tribune een aardige collectie spandoeken van spelers. Twee supporters steken uren tijd in het maken van spandoeken. Niks overtrekken van een Beamer. Gewoon op de hand met de kwast, echt vakwerk. Het levert mooie plaatjes van het vak op.

De littekens van de misgelopen promoties zullen pas verdwijnen wanneer een nieuwe promotie een feit is. Met nog veertien wedstrijden te gaan kan er nog heel veel gebeuren. Toch is het tot nu toe een fantastisch seizoen. Hopelijk krijgen de spelers, de staf en de supporters een mooie beloning voor alle energie die ze er insteken. Volgens mij geloven we er allemaal in. Ik wil tot slot nog een oproep doen aan de mensen uit Volendam en omstreken. De Hekside staat helemaal vol maar de rest van het stadion is een drama. We kijken elke thuiswedstrijd tegen lege stoeltjes aan. Dit FC Volendam verdient een vol stadion. Alle steun is welkom in de komende veertien potten, dus kom gewoon naar het stadion en steun onze jongens.

Peside is dood, Hekside leeft. Bron Rob Lezer
Treurig beeld tegen Helmond. Bron: Youri van den Busken Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.