De top 5 slechtste spitsen van de Keuken Kampioen Divisie

Scorende spitsen worden het meest besproken in de Media. Ook voor de Keuken Kampioen Divisie geldt dit. Iedereen weet de jongens zoals Robert Mühren (Cambuur Leeuwarden) en Reda Kharchouch (Telstar) aan een lekker seizoen bezig zijn (zie ook ‘De top 5 MVP’s van de Keuken Kampoen Divisie‘). Maar welke spitsen presteren nou het slechtst in de Eerste Divisie? In dit artikel een top 5 van de minst scorende centrumspitsen van de Keuken Kampioen Divisie 2019-2020. De top 5 is samengesteld op basis van statistieken van Transfermarkt.nl. De spelers zijn niet gerangschikt op basis van aantal doelpunten maar op het aantal minuten per gescoord doelpunt.

5. Jort van der Sande (723 minuten per doelpunt)

Bron: FC Eindhoven

Jort van der Sande speelt dit seizoen voor FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam wegens blessure leed pas 723 minuten in actie. Hierin wist de aanvaller nog geen goals te verzorgen voor de Eindhovenaren. Dit seizoen werd Van der Sande regelmatig als aanvallende middenvelder gebruikt in plaats van spits. Ondanks deze verzachtende omstandigheden is 0 goals en 0 assists in 723 minuten geen statistiek om trots op te zijn. Daarom de vijfde plaatst voor Jort in deze ranglijst.

4. Zakaria El Azzouzi (822 minuten per doelpunt)

Bron: Rob Lezer

In de jeugd bij Ajax wist El Azzouzi regelmatig het netje te vinden. Echter kwam het nooit tot een debuut in het eerste elftal. Via FC Twente, Sparta, Excelsior en FC Emmen kwam de spits terecht in Volendam. De ploeg die het zo goed doet onder trainer Wim Jonk, profiteert nog weinig van de aanwezigheid van El Azzouzi. Slechts 1 keer wist de aanvaller te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal kwam hij 822 minuten in actie voor FC Volendam. Toen El Azzouzi in oktober op de training zijn kruisband afscheurde, kwam zijn seizoen abrupt ten einde. Komt zijn talent ooit nog bovendrijven?

3. Anass Achahbar (880 minuten per doelpunt)

Bron: BSR Agency

Op nummer drie van deze lijst wederom een speler van wie vroeger veel verwacht werd: Anass Achahbar. In 2015 wist de spits namens Feyenoord twee keer op fraaie wijze te scoren tegen PSV. Toch was hij nooit een vaste waarde voor de Rotterdammers. Achahbar kwam naast Feyenoord uit voor Arminia Bieleveld, PEC Zwolle en NEC. Deze zomer besloot hij zijn carrière nieuwe leven in te blazen bij FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Slechts 1 keer scoorde hij in 880 minuten. Inmiddels speelt Achahbar bij ACS Sepsi OSK in Roemenië. Zijn verblijf in Dordrecht was dus van korte duur. Toch heeft hij in korte tijd een plaatsje in deze top 5 weten te bemachtigen.

2. Juul Respen (930 minuten per doelpunt)

Bron: BSR Agency

Pas 21 jaar is Juul Respen. De spits van Helmond Sport kent nog geen gelukkig seizoen. In geen van zijn 930 speelminuten wist hij het net te vinden. Wel was hij twee keer de aangever bij een doelpunt. Overigens is Respen niet de enige spits van Helmond Sport die moeilijk scoort. Givan Werkhoven (659 minuten per doelpunt) en Jordy Thomassen (611 minuten per doelpunt) vallen met de zesde en zevende plaats net buiten deze top 5. Helmond Sport is de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en scoorde dit seizoen pas 24 doelpunten. Hoog tijd dat Respen, Werkhoven en Thomassen hun ploeg op sleeptouw nemen.

1. Cas Peters (1388 minuten per doelpunt)

Bron: Keuken Kampioen Divisie

Cas Peters staat bekend als een spits van een aardig niveau. Je zou hem een echte Eerste Divisie spits kunnen noemen. Dit dachten ze bij FC Volendam ook toen ze Peters in 2018 overnamen van FC Emmen. Achteraf werd het geen succes. Dit seizoen komt Peters uit voor Top Oss. In 1388 minuten wist Peters 1 keer te scoren en was hij 1 keer aangever. Bijna 1400 minuten per doelpunt. Het is een werkelijk dramatische statistiek voor de spits van Top Oss. Wat is er gebeurt met Peters sinds zijn tijd bij FC Emmen? In ieder geval staat hij momenteel op nummer 1 in deze top 5. Aan de spits om hier verandering in te brengen de resterende 11 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.