Grote belangstelling voor FC Volendam- Jong Ajax

Vrijdag 6 maart staat FC Volendam- Jong Ajax op het programma. Traditioneel gezien speelt FC Volendam tegen Jong Ajax een uitwedstrijd in eigen stadion. Ook dit seizoen spreekt men in de wandelgangen over een vol stadion. Ongetwijfeld klapt het merendeel van het stadion vrijdag weer voor de talenten van de Amsterdammers. Helaas is er een beloften elftal nodig om het Kras Stadion gevuld te krijgen. Echter, het zijn vaak leuke onderlinge duels dus het valt te verklaren.

Mooi affiche

Jong Ajax- FC Volendam eerder dit seizoen

Op de tribune werd er al over gesproken bij de laatste thuiswedstrijd. Veel mensen uit de regio komen op de wedstrijd af. Allebei de teams spelen doorgaans aanvallend voetbal. Het is een affiche waar menig voetballiefhebber uit Noord-Holland wel oren naar heeft. Spelers zoals Mickey van der Ven en Francesco Antonucci onder leiding van trainer Wim Jonk maken FC Volendam een interessante ploeg om te bekijken. Bij Jong Ajax lopen ook zat boeiende spelers rond. Naci Ünüvar en Brian Brobbey bijvoorbeeld. Eerder dit seizoen werd het 1-3 voor FC Volendam. Een ontmoeting tussen de twee teams is gemiddeld goed voor 3,69 goals. Dat belooft wat voor vrijdag.

Kaartverkoop gaat hard

Plattegrond Kras Stadion

Een korte blik op de online ticketshop van FC Volendam, bevestigt de interesse voor de wedstrijd. Ik heb weliswaar geen idee hoeveel kaarten er online beschikbaar zijn. Kaarten voor de Dr. Duin-Tribune (Eretribune) zijn bijvoorbeeld niet te koop via de site. Ondanks dat zegt de kleine hoeveelheid beschikbare kaarten toch wel iets. Het Kras Stadion heeft een capaciteit van 6984. Hiervan zijn nog 853 kaarten online beschikbaar op maandag avond. De eerste thuiswedstrijd na Jong Ajax is tegen Almere City op 20 maart. Ter vergelijking: voor die wedstrijd zijn online nog 2664 kaarten te koop. 

In de minderheid in eigen huis

Hekside van FC Volendam in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Bron: ULTRAS Twitter

Vrijdag 6 maart zal het Kras Stadion dus goed gevuld zijn. Of de supporters van de ‘Palingboeren’ hier blij mee zijn is de vraag. In het verleden werd al duidelijk dat heb merendeel van het publiek hoopt dat Jong Ajax wint in dit duel. Toch hou je dit niet tegen. Het is namelijk net zozeer publiek uit de regio als de thuissupporters. Blijkbaar heeft FC Volendam niet meer supporters in de regio. Anders hadden ze wel in het stadion gezeten. Het is dus aan de fanatieke aanhang om spelers het gevoel te geven dat het een thuiswedstrijd is. Dit gaat zeker lukken, gezien de reputatie die de fanatieke Hekside Maffia dit seizoen al heeft opgebouwd.

Allebei de ploegen niet in vorm

Onderlinge resultaten. Bron: Transfermarkt.nl

Aan de Dijk wordt het wel weer eens tijd voor een overwinning. Na drie gelijke spelen en een nederlaag is directe promotie volledig uit beeld geraakt. Jong Ajax verkeert eveneens niet in de beste vorm. Slechts één van de laatste vier duels wonnen de Amsterdammers. Daarnaast kregen ze maar liefst dertien doelpunten tegen. De twee teams zullen dus vol voor de winst gaan. Voor FC Volendam is de noodzaak naar mijn mening wel hoger.  De Jong ploegen spelen namelijk nergens voor in de Keuken Kampioen Divisie. In de competitie won Volendam zes keer, drie keer werd het gelijk en vier keer wonnen de Amsterdammers.

Twee aanvallende ploegen, een goed gevuld stadion, al met al een recept voor een mooie voetbalavond in Volendam. Alhoewel, dankzij het Corona virus is het in deze tijd nooit zeker dat een stadion vol zit. Hopelijk worden we weer vermaakt in het Kras Stadion met FC Volendam als uiteindelijke winnaar. Want wat er ook gebeurt: Stop de beloften!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.