5 tips om de voetballoze periode door te komen

Door het coronavirus ligt het voetbal in Nederland en nog vele andere landen stil. Een vervelende maar noodzakelijke maatregel. De echte voetbalfanaten onder ons kunnen natuurlijk niet zonder de nodige dosis voetbal in het weekend. Daarom in dit artikel 5 suggesties om de leegte op te vullen.

1. Voetbalboeken

Dit is het ideale moment voor een goed voetbalboek. Je hoeft er niet de deur voor uit en het aanbod is gigantisch. Van biografieën tot zelfs romans, tegenwoordig is het allemaal verkrijgbaar. Op de bank een boekje lezen is rustgevend en soms is het wel eens goed om niet continu naar een scherm te staren. Hieronder wat suggesties voor boeken. Voetbalbladen zoals Hard gras, Staantribune of Voetbal International zijn ook prima te lezen natuurlijk.

2. FIFA Toernooi

Er is weliswaar geen voetbal op tv, dan maar zelf voetbal spelen op het scherm. Het populaire voetbalspel FIFA is erg bruikbaar om de leegte van een voetballoos weekend op te vullen. Nodig wat vrienden uit (maximaal 98), koelkast vol met bier, frituurpan aan. Het is een recept voor een prima zaterdag. Lekker schelden naar je televisie terwijl je vrienden met een biertje meekijken. Overigens is in je eentje FIFA spelen ook een optie maar dat lijkt me persoonlijk minder gezellig.

3. Puerta 7

Puerta 7 (poort 7 in het Nederlands) is een nieuwe Netflix serie. Het gaat niet direct over voetbal maar wel over het wereldje. Het verhaal speelt zich af in Argentinië. De harde kern van een voetbalclub is betrokken bij criminele activiteiten. Er wordt een nieuwe veiligheidscoördinator aangesteld die dit moet oplossen. De misdaadserie laat zien hoe armoede en criminaliteit in Argentinië verbonden is met het voetbal. Voor liefhebbers van supporterscultuur is Argentinië het walhalla. Dat maakt de serie zeker de moeite waard om te kijken. Fan van voetbal maar boeit de supporterswereld je totaal niet, dan begin je toch lekker op nieuw aan ‘Sunderland Til I Die’. Daarnaast zijn er nog talloze series, films en documentaires die de leegte op kunnen vullen.

4. Seizoensoverzicht

Het is misschien een beetje ouderwets en ook zeker niet mijn eerste keuze uit deze top 5. Ik heb van vroeger nog wat DVD’s met het seizoensoverzicht van een club liggen. Trek je het echt niet zonder voetbal op tv, dan kan je altijd nog een DVD, videoband, YouTube compilatie van een oud seizoen aanzetten. Er komen spelers en wedstrijden voorbij die je bijna vergeten was. Het kan best vermakelijk zijn.

5. Zelf een balletje trappen

Bestaat je vriendengroep uit minder dan 100 man en is er niemand ziek, dan kan je natuurlijk ook prima zelf een balletje gaan trappen. Ouderwets een potje tempo’en met je vrienden. Je doet het waarschijnlijk bijna nooit meer sinds je volwassen bent. Nu ook het amateurvoetbal eruit ligt is zelf wat organiseren een goed alternatief om toch met voetbal bezig te zijn. Bovendien ben je dan nog sportief ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.