Slatan’s ongezouten mening #1; “Godverdomme man, weg voorsprong”

Een van de vele kreten die waarschijnlijk geroepen zijn in menig bouwkeet in de regio Amsterdam op maandagmorgen na Ajax-AZ. De pijn die je als supporter voelt wanneer je in eigen huis kansloos ten onder gaat tegen een directe concurrent, is niet te beschrijven. Het is niet uit te leggen aan de mannen die op zondagmiddag liever gaan vissen. Je wilt je afsluiten van de buitenwereld, de uitzending van studio sport maakt plaats voor een matige film, sociale media en appjes van “vrienden” worden niet meer geopend. De opmerking: ”het is maar een spelletje”, geeft je moordneigingen. Op dat moment lijkt een week sociaal isolement de beste optie. Toch verandert dat gevoel na een aantal dagen woede en onbegrip. De strijdlust komt terug en je kijkt weer uit naar de zondagmiddag (want dat is wanneer voetbal gespeeld moet worden). Na de laatste berichtgevingen van onze vrienden uit het altijd kleurrijke Den Haag, lijkt het nog een hele lange tijd te gaan duren voor we dit soort momenten weer gaan beleven.

De oplossing:

Op dit moment staan we met zijn allen voor de meest bizarre tijden die we in ons nietszeggende leventje mee zullen maken. Wat gaat er gebeuren met de Eredivisie? Een vraag waar niemand een passend antwoord op heeft en waar ook geen passend antwoord op is. Als ik het voor het zeggen had, laten we de boel de boel en ronden we dit seizoen lekker af. In beide divisies geen kampioen en geen degradanten. In de Eredivisie worden de tickets voor het miljarden bal en het miljoenenbal verdeeld volgens de vooraf overeengekomen regels. Geen play-offs, geen extra wedstrijden.

Waarom? Daarom!

Ja ik ben Ajacied en als dit het uiteindelijke scenario zal worden, ben ik blij dat we gewoon een plekje hebben in de groepsfase van de Champions League. Daar heb ik twee simpele redenen voor. De eerste reden is simpel: we staan op dit moment bovenaan. Weliswaar op doelsaldo, maar datzelfde doelsaldo heeft er al eens voor gezorgd dat we geen kampioen zijn geworden. Ik zie geen reden om de regels overboord te gooien en een kampioenswedstrijd te gaan spelen. De tweede reden is: Ajax heeft het Nederlands voetbal de afgelopen jaren weer een klein beetje op de kaart gezet. Ook de rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase is dankzijn Ajax teruggewonnen door het behalen van de halve finale vorig seizoen.

Mijn mening zal net als de mening van de rest van Nederland niet van belang zijn in het uiteindelijke verloop van de Eredivisie. Wat ik vooral hoop is dat we zo snel mogelijk weer met zijn allen de tribunes kunnen bestijgen. Dat we weer kunnen juichen of balen en dat we weer kunnen genieten van het spelletje. Ik hoop dat alle clubs financieel hun hoofd boven water kunnen houden in deze onzeker tijden. Mocht dat niet lukken hebben ze in Enschede misschien nog wel wat tips.

Yours truly,
Slatan

Oh, voor ik het vergeet! Alle mensen op sociale media die reageren met termen als Neuzen, KNJB of iets in die geest: haal dat eierdopje van je hoofd, laat een snor staan en gedraag je niet als een klein kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.