5 heerlijke voetballiederen

Voetballiederen die keihard meegezongen worden door het hele stadion. Dat kun je aan Britse voetbalsupporters wel overlaten. Alleen ‘You’il Never Walk Alone ‘ heb ik wel even genoeg gehoord. Daarom in dit artikel 5 andere voetballiederen. Het is geen top 5. Het zijn gewoon een aantal lekkere voetbalsongs gebaseerd op hits uit het verleden.

Greasy Chip Butty song- Sheffield United

Het favoriete voetballied van Sheffield United is Greasy Chip Butty. Het lied is gebaseerd op Annie’s Song van John Denver. De tekst luidt als volgt:

You fill up my senses,
Like a gallon of Magnet, 
Like a packet of Woodbines,
Like a good pinch of snuff, 
Like a night out in Sheffield, 
Like a greasy chip butty, 
Like Sheffield United, 
Come fill me again 
Na na na na na…Ooooohh!

Het lied hemelt het leven in de stad Sheffield op. Hiervoor gebruiken ze Magnet: een bier variant van John Smith’s Brewery die veel wordt gedronken in de regio, Woodbines: een merk sigaretten wat vroeger populair was, Snuff: snuiftabak van Wilson’s Snuff Mill die vlakbij het stadion gevestigd is en greasy chip butty: een lokale sandwich. Het nummer is een anthem voor The Blades geworden. Het klinkt geweldig wanneer de supporters het zingen op Brammall Lane.

Hi Ho Sheffield Wednesday- Sheffield Wednesday

Voor het volgende voetballied blijven we in de stad Sheffield. The Owls hebben het nummer Hi Ho Silver Lining van Jeff Back geadopteerd. Voor de aftrap op Hillsborough zingen de supporters luidkeels:

Hi Ho Sheffield Wednesday,
And away you go now baby,
I’Il see your sun is shining,
But I won’t make fuss, 
Though its obvious
.’

Het is qua tekst iets minder creatief dan hun rivalen. Maar goed, bij voetballiederen is de tekst niet altijd het belangrijkste.

Just Can’t Get Enough- Celtic

Voetbal en voetballiederen, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Bij Celtic uitten ze dit door het uit volle borst te zingen. Het nummer Just can’t enough van Depeche Mode is op Celtic Park een teken dat de stemming er goed in zit. Dit is hun versie van het nummer:

When I see you Celtic, I go out of my head, i just can’t get enough, I just can’t get enough, All the things you do to me and all the things you said, I just can’t get enough. I just can’t get enough, We slip and slide and we fall in love and I just can’t seem to get enough of…

Sunshine On Leith- Hibernian FC

Het nummer Sunshine On Leith van The Proclaimers gaat verassend genoeg over Leith, een noordelijk district van Edinburgh. In dit district is ook de club Hibernian FC gevestigd. Het nummer werd geadopteerd door de supporters van de club. Het is een waar anthem van de club geworden. De tekst gaat als volgt:

My heart was broken, my heart was broken,
Sorrow Sorrow Sorrow Sorrow,
My heart was broken, my heart was broken, You saw it, 
You claimed it,
You touched it, 
You saved it , My tears are drying, my tears are drying,
Thank you Thank you Thank you Thank you,
My tears are drying, my tears are drying , Your beauty and kindness,
Made tears clear my blindness,
While I’m worth my room on this earth,
I will be with you While the Chief, puts Sunshine On Leith,
I’ll thank him for his work,
And your birth and my birth.

Delilah- Stoke City

Het is niet helemaal duidelijk waarom en wanneer Delilah een anthem van Stoke City is geworden. Het staat vast dat het al lang wordt gezongen door The Potters. De link naar het voetbal is niet te verklaren. In het nummer is Delilah een vrouw die haar man heeft verlaten voor een ander. De man draait door en vermoord haar. Het deel van het nummer wat gaat over het neersteken van Delilah, is in de versie van de Stoke supporters iets aangepast. Nog steeds heeft het niks met voetbal te maken, maar wat maakt het ook uit. Het is een lekker plaatje om uit volle borst te zingen en daar gaat het toch om bij voetballiederen:

At break of day when that man drove away I was waiting, Whoooaaaaaaahhhhh, I crossed the street to her house and she opened the door, Whoooaaaaaaahhhhh, She stood there laughing, Ha ha ha ha, I put my dick in her hand and she laughed no more, Whoooaaaaaaahhhhh, Why Why Why Delilah, Why Why Why Delilah, So before you come to break down the door, Forgive me Delilah I just couldn’t take anymore, Whoooaaaaaaahhhhh, Why Why Why Delilah…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.