Tom’s Oranje opinie (4): Franco bedankt!

Er komt voor nu een einde de periode van Franco Antonucci bij FC Volendam. Bij weinig clubs zal het seizoen 2019-2020 herinnerd worden als een fantastisch seizoen. Toch zie ik dit anders. Dit was het seizoen waarin FC Volendam opstond uit de dood. Jarenlang lege tribunes en matig voetbal hebben we achter ons gelaten. De architect achter dit alles is: natuurlijk Wim Jonk en zijn team. De grote ster: Francesco Antonucci. In deze Oranje Opinie wil ik hem bedanken.

Stroeve start voor Antonucci

Het was niet meteen een goed huwelijk tussen de Belg en het ‘Nieuwe Oranje’. Franco moest wennen aan Volendam en wij op de tribunes moesten wennen aan hem. ‘Laat maar eens zien hoe goed je bent’. In het begin was het steeds een glimp van klasse die we zagen, maar nog niet topniveau. Ook hielp een enkelblessure niet mee. Toch scoorde hij wel een erg belangrijke treffer in de derby tegen Telstar.

Antonucci na zijn goal tegen Telstar

Vorm gevonden en periodetitel

Tegen Jong Ajax was voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik door had hoe goed Franco Antonucci kon voetballen. Tegen zijn oude werkgever liet hij het zien. Een heerlijke 1-3 overwinning met een goal van de nummer 10 was het resultaat. De tweede periode was in volle gang en Antonucci was on fire. Met drie goals en drie assists had hij een flink aandeel in het winnen van de tweede periodetitel.

Franco Antonucci tegen FC Eindhoven

Grote spelers staan op in grote wedstrijden

In grote wedstrijden liet Francesco zijn klasse zien. Tegen De Graafschap, Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles en Jong Ajax werd door de middenvelder gescoord. Hij is een artiest die zijn klasse wilde tonen aan het publiek. Zijn statistieken spreken voor zich: 11 goals en 5 assists in slechts 20 wedstrijden.  Dit resulteerde in de titel ‘beste talent van de derde periode’.

06-03-2020: Voetbal: FC Volendam v Jong Ajax: Volendam : L-R :

Franco Antonucci is geliefd op de tribune

De afgelopen jaren zijn er weinig spandoeken te zien geweest in het Kras Stadion. Daar kwam dit seizoen verandering in. Wim Jonk en Jari Vlak kregen een spandoek. Eigenlijk had bijna elke speler wel een spandoek verdient, maar er was één speler die er twee kreeg dit seizoen. Je raadt het al dat was onze magiër uit La Louvière.

Franco, bedankt voor een geweldig seizoen. Eigenlijk is 20 wedstrijden veel te weinig. Mocht je volgend seizoen samen met ons kampioen willen worden, dan ben je van harte welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.