Tom’s Oranje Opinie (5): Wie is Giannis Iatroudis?

Giannis Iatroudis moet de nieuwe doelpuntenmachine van FC Volendam worden. Al weken schreeuwen de supporters om versterking in de voorhoede. Na lang wachten is er eindelijk een spits bijgekomen. Giannis Iatroudis wordt een seizoen gehuurd van AEK Athene. Wie is deze 21-jarige aanvaller en gaat hij FC Volendam aan overwinningen helpen? Als trouwe supporter ben ik op onderzoek uitgegaan. Dit is Tom’s Oranje Opinie 5.

Technische specificaties

De huurling FC Volendam kan op meerdere posities uit de voeten. Iatroudis speelde in het verleden als aanvallende middenvelder en linksbuiten. Toch maakte hij het meeste indruk als spits. Giannis is 1 meter 90 lang en is linksbenig. Voor het doel is hij een echte killer. Zijn lengte en kracht maakt hem een prima aanspeelpunt en een gevaar in de lucht. 

Iatroudis statistieken
Football Manager statistieken Iatroudis

Kind van Ergotelis FC 

Giannis Iatroudis is een kind van Ergotelis FC. Maar liefst 15 jaar lang droeg hij het geel-zwart van de club uit Heraklion. Ergotelis komt uit op het tweede niveau van Griekenland. In de lokale sportmedia noemt men de club een crèche voor jonge talentvolle voetballers. Om die reden wordt Ergotelis gevolgd door grote clubs uit Griekenland zoals Olympiakos Piraeus en AEK Athene. Een van de grote talenten die ze volgden was Giannis Iatroudis.

Giannis Iatroudis Ergotelis FC
Bron: sport24

De doorbraak van Giannnis Iatroudis

In het seizoen 2017-2018 maakte de aanvaller zijn debuut in het eerste elftal van Ergotelis. De 18-jarige Iatroudis kwam 22 wedstrijden in actie al was het maar 3 keer als basisspeler. Ondanks de korte speeltijd kwam hij toch tot 3 goals en een assist. Tijdens het seizoen 2018-2019 was zijn definitieve doorbraak. Giannis speelde 26 competitie wedstijden waarvan 25 in de basis. Hierin kwam hij 2 keer tot scoren en was hij twee keer aangever. In de Griekse beker viel de aanvaller nog meer op. Iatroudis startte alle 8 de wedstrijden. Daarin vond hij 6 keer het net en gaf hij 1 assist. Helaas werd Ergotelis in de kwartfinale uitgeschakeld. De prestaties van de spits vielen op in Griekenland. Bij de PSP-Awards (Grieks voetbal gala) werd Iatroudis verkozen tot het beste talent van de Super League 2.

Giannis Iatroudis prijs talent van het jaar
Bron: sport24

Zware blessure

Tijdens het seizoen 2019-2020 waren alle ogen gericht op Iatroudis. Het grote talent zou dit seizoen zijn transfer naar de top van Griekenland afdwingen. Helaas sloeg het noodlot toe. Al na vijf wedstrijden kwam het seizoen van Giannis ten einde. Op 4 november 2019 liep de jonge Griek een zware blessure op aan zijn kruisband. Na een operatie kon Iatroudis zich enkel focussen op zijn herstel en het volgende seizoen.

AEK Athene

In de zomer van 2020 liep het contract van Iatroudis bij Ergotelis af. Er kwam een eind aan een lange periode bij de club uit zijn geboortestad. Van 2005 tot en met 2020 speelde Giannis voor Ergotelis FC. Ze wilden heel graag met de aanvaller door, maar er was interesse van een grote club. Het grote AEK Athene was al in 2018 bezig met Iatroudis. In de zomer van 2019 herleefde de interesse. Ondanks de zware blessure kwam AEK in 2020 weer terug bij de spits. Giannis tekende een 4-jarig contract bij de grootmacht uit Athene.

FC Volendam

AEK Athene heeft het volste vertrouwen in de 21-jarige Iatroudis. Bij de club beseffen ze dat het belangrijk is om na zo’n lange blessure weer minuten te maken. De kans hierop is groter bij ons in Volendam. Daarom mag FC Volendam een jaartje gebruikmaken van de kwaliteiten van de Griekse aanvaller.

Tijd voor een doelpuntenmachine

Het is alweer een tijd geleden dat FC Volendam een aanvaller had die 20 of meer goals in een seizoen maakte. Kevin Brands was de laatste die dit deed. Nou is een veel scorende aanvaller geen garantie op succes, maar het helpt wel. Iatroudis heeft volgens de Griekse media zeker de kwaliteiten om een topscorer te worden. Met zijn hoofd en linkerbeen is hij dodelijk voor het doel.

Topscorers FC Volendam laatste 10 seizoenen.

Giannis Iatroudis staat absoluut bekend als een groot talent in Griekenland. Alle media schrijven lovende woorden over hem. Kan hij presteren in Volendam na een lange blessure en een flinke cultuurshock? Ik hoop uiteraard van wel. In ieder geval is het extra concurrentie voor onze matig presterende voorhoede. Succes Giannis! Laat ons juichen!

Bronnen: sport24, sporttime, AEK Athene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.